Gevoelig minder opnames, wel vele extra WZC-doden met vertraging gemeld (241)

Ons land kende een gevoelige vermindering van opnames van covid-19-patiënten de laatste 24u (314), en ook het aantal gerapporteerde doden ligt lager (162), zelfs met het weekendeffect. Negatief is dan weer het extra dodental uit de WZC's (241) dat vertraagd gemeld werd. Zo overschrijden we in totaal de kaap van 2000 doden in België.

Er werden ook 171 covid-19-patiënten ontslagen. In totaal liggen er nog 6.012 in de ziekenhuizen. Positief testtten in Vlaanderen 587 mensen, in Brussel 62 en in Wallonië 734. 

De testcapaciteit is sterk toegenomen de afgelopen dagen dankzij farmafirma’s, biotech, onderzoekslabs en universiteiten. Zo ontstaat nu ruimte om de testcriteria te verbreden. Intensieve telt 1.260 patiënten (plus 3), de bezettingsgraad ligt op 56%.

Beademd worden 999 patiênten (plus 15). 

De afgelopen 24u vielen 162 doden te betreuren, maar daarbovenop kwamen met vertraging 241 overlijdens in WZC’s in Vlaanderen tijdens de afgelopen dagen in Vlaanderen, wat verklaard wordt door het feit dat labdiagnostiek niet altijd mogelijk was van verdachte patiënten.

In totaal telt ons land nu 2035 corona-doden.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.