Gemiddelde leeftijd besmette personen stijgt, hoogste toename bij 90-plussers (Van Gucht)

De gemiddelde leeftijd van de besmette personen stijgt. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht  gezegd tijdens de persconferentie van het Crisiscentrum en het gezondheidsinstituut Sciensano. "De helft van de gevallen is momenteel ouder dan 37 jaar. De hoogste toename vindt bij de negentigplussers plaats, met een verdubbeling om de vijf dagen tijd."

"Waarschijnlijk zullen we deze week richting 20.000 coronabesmettingen per dag evolueren", zegt Van Gucht. "Dat betekent dat ruim één op honderd Belgen besmettelijk is. De meeste besmettingen gebeuren nog steeds bij de twintig- tot dertigjarigen, maar de toename is minder groot dan de andere leeftijdsgroepen."

De hoogste toename wordt vastgesteld bij 90-plussers. "Ze vertonen de tweede hoogste besmettingsgraad, na de twintigers. Dat zal zich jammer genoeg vertalen in een verdere stijging van de hospitalisaties."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.