Gemeenten steunen Iris-ziekenhuizen met extra 500.000 euro

De vijf Brusselse gemeenten die een of meer openbare ziekenhuizen van het Iris-netwerk op hun grondgebied tellen, leggen elk 100.000 euro op tafel als bijkomende steun voor de hospitalen. Dat hebben hun respectieve burgemeesters donderdag bekendgemaakt.

De Brusselse ziekenhuizen hadden woensdag in een open brief de federale overheid om medisch materiaal en geneesmiddelen gevraagd. Tegelijkertijd lanceerden ze een oproep om giften.

Daags nadien raakten de burgemeesters van Sint-Gillis, Brussel-stad, Etterbeek, Elsene en Anderlecht het eens om 500.000 euro vrij te maken. Het vijftal roept meteen alle beleidsniveaus op een "volgehouden inspanning te leveren voor de ziekenhuizen, op dit bijzonder moeilijk moment". Ze beloven hier ook na de coronacrisis op toe te zullen zien en verwijzen naar de discussies over de financiering van de gezondheidszorg.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.