Gegeijzeld personeel door geïnterneerden in FPC Antwerpen bevrijd door speciale eenheden

In het Forensisch Psychiatrisch Centrum op Linkeroever hebben drie geïnterneerden gisteravond twee personeelsleden gegijzeld. Het ging om verpleegkundigen. De gijzelnemers werden 's ochtends vroeg overmeesterd. Er vielen geen gewonden.

Omstreeks 21u gisteren raakte bekend dat in het Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC) op Linkeroever in Antwerpen drie geïnterneerden twee personeelsleden hadden gegijzeld. De gijzelnemers waren blijkbaar 'gewapend'.

Zoals de procedure bij gijzelingen voorschrijft, werd de situatie bevroren in afwachting van de speciale eenheden van de federale politie (DSU) en de gespecialiseerde onderhandelaars. Ook een magistraat gespecialiseerd in bijzondere opsporingsmethodes kwam ter plaatse om de operatie te volgen.

Er werd urenlang onderhandeld, de eisen van de gijzelnemers waren niet duidelijk. Pas tegen de ochtend, even voor 5 uur, was de gijzeling afgelopen. Niemand raakte gewond.

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.