Geen stormloop op PCR-test in Gentse reiskliniek

De reiskliniek van het UZ Gent zag de voorbije week geen stormloop op de PCR-test, een test die nodig is bij sommige internationale reizen. Sinds begin deze week zijn er een vijftal van die commerciële coronatesten uitgevoerd. Viroloog Steven Callens verwacht ook niet dat er deze zomervakantie veel van die testen nodig zullen zijn, gezien internationaal toerisme buiten de EU op een laag pitje staat.

Binnen Europa zijn de PCR-testen, waarmee een passagier tot 72 uur na afname kan bewijzen dat hij COVID-negatief is, zelden nodig en buiten Europa zijn niet-essentiële verplaatsingen nog steeds de uitzondering. Toch vroeg een handvol reizigers, vooral Afrikaanse studenten die mogelijk een tussenlanding willen maken wanneer ze na het academiejaar naar huis reizen, al een test in de G entse reiskliniek.

Wanneer internationale reizen toenemen zal de PCR-test waarschijnlijk vaker gevraagd worden. Al verwacht Callens dat de test, die een slordige vijftig euro kost en niet wordt terugbetaald door het ziekenfonds, vooral voor zakenreizen zal worden afgenomen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.