Brussels Parlement akkoord over covid-persoonsgegevens

Het Brussels Parlement heeft gisteren het licht op groen gezet voor het samenwerkingsakkoord tussen de federale overheid en de deelstaten over  de verwerking van gegevens met betrekking tot het digitaal  EU-Covid-certificaat, het Covid Safe Ticket, het PLF en de verwerking van  persoonsgegevens van in het buitenland  wonende of verblijvende werknemers en  zelfstandigen die activiteiten uitvoeren in België.

PVDA-PTB, cdH, Vlaams Belang en Mary Nagy (DéFI) onthielden zich.

Het samenwerkingsakkoord is nodig voor het verwerken van gegevens voor het Europees digitaal coronacertificaat, het Covid Safe Ticket (het intra-Belgische coronacertifaat) en het het Passenger Locator Form dat in sommige gevallen moet worden ingevuld bij aankomst in ons land. Ook regelt het certificaat de verwerking van gegevens van de in het buitenland wonende of verblijvende werknemers en zelfstandigen die in ons land activiteiten uitvoeren.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.