"Federaal heeft verantwoordelijkheid genomen" (Vandenbroucke)

"Het federale niveau heeft zijn verantwoordelijkheid genomen en is tegemoet gekomen aan de vraag van Vlaanderen om extra testen te voorzien voor de woonzorgcentra". Dat zegt het kabinet van minister van Volksgezondheid Franck Vandenbroucke in een reactie op de discussie rond de testcapaciteit voor de Vlaamse woonzorgcentra.

Eerder op de dag raakte bekend dat Vlaamse woonzorgcentra morgen geen extra coronatesten zouden kunnen aanvragen omdat het federale testplatform volzet zou zijn. Intussen heeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) laten verstaan dat er toch extra testcapaciteit komt voor de woonzorgcentra.

Het kabinet van federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) bevestigt dat er gisteravond door Vlaanderen meer testen zijn gevraagd. "En we hebben federaal onze verantwoordelijkheid genomen. We hebben die bijkomende tests gisterenavond gezocht en gevonden. Vlaanderen kan zowel vrijdag als zaterdag rekenen op 1.000 extra testen", legt woordvoerder Arne Brinckman uit. "We doen federaal ons uiterste best om tegemoet te komen aan de vragen van de regio's en we springen bij waar mogelijk", klinkt het.

Het kabinet-Vandenbroucke benadrukt nog dat de testcapaciteit voortdurend verhoogd wordt. Momenteel is sprake van zo'n 60.000 testen per dag voor heel België. Bedoeling is om dat aantal verder op te trekken naar 100.000 testen per dag tegen het einde van het jaar.

> Lees ook: morgen onvoldoende testcapaciteit WZC's

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.