Valse medische onderzoeken om adolescenten naakt te zien op internet

Een man die zich voor arts uitgeeft, heeft online valse medische onderzoeken gedaan om adolescenten ertoe aan te zetten zich naakt te tonen op het internet. Dit is woensdag van het parket van Waals-Brabant vernomen, dat een bericht van de krant la DH bevestigde. Twee klachten van meisjes die het slachtoffer van deze praktijk werden, zijn door de politie van Eigenbrakel opgetekend.

De man gebruikte de berichtenapp Messenger om meisjes te contacteren. Hij zei dat ze online een medisch onderzoek van de school moesten ondergaan en verzocht hen in te loggen op een videoplatform. Dan vroeg hij of ze delen hun lichaam konden tonen, uiteindelijk ook de intieme delen. Als het slachtoffer weigerde, zei hij dat ze zich niet meer zou kunnen inschrijven op school. Als dit argument het meisje niet ove rtuigde, dreigde de pseudodokter ermee de beelden op het internet te verspreiden.

"De twee klachten dateren van 28 mei en het onderzoek zit in een beginstadium", preciseerde de woordvoerster van het parket. Ze zei dat het de eerste keer was dat het parket van Waals-Brabant met dit soort van nieuwe criminaliteit te maken kreeg.

De politie van Eigenbrakel verwittigde de verschillende scholen in de gemeente. De directie van de school Cardinal Mercier waarschuwde de ouders van haar leerlingen per brief en benadrukte dat inschrijvingen aan geen enkel medisch onderzoek onderworpen zijn.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.