Extra maatregelen om toestroom vaccinatiecentrum Heizel in goede banen te leiden

De Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) heeft gisteren aangegeven dat ze extra maatregelen neemt om de toestroom aan het vaccinatiecentrum Heizel in Paleis 1 van Brussesl expo te beheren. 

Gisteren stonden er volgens Het Laatste Nieuws mensen tot vier uur lang in de wachtrij. In de afgelopen dagen werden namelijk ook politieagenten en personeel uit zorgcentra uitgenodigd om zich zonder afspraak te laten vaccineren.

De oproep naar de politie en het personeel uit zorgcentra voor gehandicapten of sociale opvang heeft zijn effect niet gemist. Na dagen van lage opkomst kwamen de mensen nu wel talrijk opdagen voor een vaccinatie. Al gebeurde dat dus zonder afspraak. Net dat zorgde voor de files, want het aanmelden en registreren nam extra tijd in beslag. Gisteren  konden er in het vaccinatiecentrum Heizel wel 2.000 personen worden ingeënt, de maximumcapaciteit voor die dag.

Inge Neven, hoofd van de Brusselse gezondheidsinspectie geeft aan dat er vanaf de middag een extra loket werd geopend om de inschrijven van de personen zonder afspraak te verwerken. Dat zal ook vandaag en morgen zo zijn.

De GGC heeft ook een telefoonlijn (02 214 19 19) geopend, zodat de mensen zich op voorhand al kunnen registreren en zo niet meer zonder afspraak hoeven te verschijnen. Het gaat om een tijdelijke situatie, benadrukt Neven, want vanaf volgende week moet iedereen die komt, opnieuw geregistreerd zijn.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.