Elke Italiaan krijgt derde coronavaccin vanaf januari

Vanaf januari kan elke Italiaan een derde dosis van het coronavaccin krijgen. Dat heeft de viceminister van Gezondheid Pierpaolo Sileri aangekondigd. "Blijkbaar is een derde dosis noodzakelijk voor iedereen"', voegde hij er aan toe.

Momenteel is de derde dosis in Italië enkel beschikbaar voor mensen die lijden aan een onderliggende aandoening, mensen die ouder zijn dan 60 en zij die in de gezondheidszorg werken. "Het is waarschijnlijk dat een derde dosis voor iedereen volgt vanaf januari", zei Sileri. Sinds februari 2020 vielen 132.000 doden in Italië ten gevolge van covid-19.

Vandaag zijn zo'n 44,5 miljoen Italianen, goed voor 82,3 procent van de bevolking ouder dan 12 jaar, ingeënt tegen covid-19. Reeds 1,1 miljoen mensen kregen een derde dosis.

Om de verspreiding van het coronavirus in te dijken en Italianen te overtuigen zich te laten vaccineren heeft de regering onder leiding van Mario Draghi de coronapas ingevoerd voor elke werknemer. Iedereen die gevaccineerd is of recent hersteld van een coronabesmetting maar nu een negatieve test kan voorleggen, beschikt over een coronapas. De kost van de test is volledig voor de werknemers zelf.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.