Einde vaccinatie 65-plussers in zicht

Het einde van de vaccinatie van de 65-plussers komt in zicht. Dat heeft woordvoerder Gudrun Briat van de taskforce Vaccinatie  gezegd op de persconferentie van Sciensano. In Vlaanderen kreeg ongeveer 95 procent van de ouderen al een vaccin, in Wallonië en Duitstalig België meer dan 80 procent en in Brussel ongeveer 74 procent.

"We willen de oudere bevolking bedanken voor hun vertrouwen in de vaccins", zegt Briat. "Jullie zijn de generatie van de flower power en de rock-'n-roll en inderdaad: 'You really rock'."

Momenteel loopt de inentingen van de meer dan 1,5 miljoen risicopatiënten. Meer dan 35 procent van hen ontving al een eerste prik. Ook zwangere vrouwen worden nu bij voorrang ingeënt. Meer dan 10.000 toekomstige mama's hebben zich al op de lijst laten zetten bij hun huisarts, gynaecoloog of vroedvrouw. "Dat kan nog steeds", beklemtoont Briat.

Meer dan 67.000 mensen kregen al sneller een prik via de reservelijsten van Qvax en Bruvax. "Ook voor wie jonger dan 40 is, loont het om je nu te registreren. Als je echter koorts hebt, je grieperig voelt of in quaranataine zit, stel je vaccinatie dan uit."

Deze week worden 548.000 vaccins geleverd. "Dat is een nieuw record", aldus nog Briat.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.