Eerstelijnszone Kortrijk kiest voor één vaccinatiecentrum in Kortrijk Xpo

De verschillende steden van eerstelijnszone Kortrijk hebben gekozen om samen één vaccinatiecentrum in te richten in Kortrijk Xpo. Dat melden de verschillende steden woensdag na overleg. Inwoners van Kortrijk, Harelbeke en Kuurne zullen zich vanaf eind februari kunnen laten vaccineren in Kortrijk Xpo.

De burgemeesters van Kortrijk, stad Harelbeke en gemeente Kuurne hebben beslist om samen te werken aan één vaccinatiecentrum. Dat centrum komt er in Kortrijk Xpo. Onder meer de goede bereikbaarheid van de expo gaf daartoe de doorslag. De steden zien ook verschillende voordelen in de onderlinge samenwerking. Zo moet het budget niet verdeeld worden over verschillende vaccinatiecentra. Ook kan de aanvoerlijn vanuit het AZ Groeninge zo eenvoudiger gebeuren.

Het vaccinatiecentrum in Kortrijk Xpo zal pas eind februari, begin maart opengaan. In eerste instantie zullen de 65-plussers een uitnodiging tot vaccinatie ontvangen. Voor de eerstelijnszone Kortrijk gaat dat in totaal om 25.591 inwoners. Een deel daarvan zal al gevaccineerd zijn in woonzorgcentra. Inwoners die zich omwille van medische redenen niet kunnen verplaatsen, zullen beroep kunnen doen op vaccinatie in de vertrouwde thuisomgeving, gecoördineerd door het vaccinatiecentrum. Informatie hierover volgt later.

In Oostende zal het casino Kursaal dienst doen als vaccinatiecentrum, mits goedkeuring van de Vlaamse Overheid. Daarvoor ging al een eerste plaatsbezoek door met vertegenwoordigers van de eerstelijnszone Oostende-Bredene. Stad Oostende wil bij de opstart van het vaccinatiecentrum ruim aandacht hebben voor toegankelijkheid en ondersteuning voor mensen die minder mobiel zijn. Zo ligt de piste van aangepast vervoer naar het centrum op tafel.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.