Eerste Moderna-vaccins gaan maandag naar 4 ziekenhuizen

Komende maandag wordt het zorgpersoneel in vier ziekenhuizen in ons land gevaccineerd met het coronavaccin van Moderna. Dat bevestigt het kabinet van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. Het gaat om één ziekenhuis per landsdeel.

Het vaccin tegen covid-19 van de Amerikaanse fabrikant Moderna kreeg vorige week de voorwaardelijke toelating voor de Europese markt, nadat eerder al het vaccin van Pfizer en BioNTech groen licht kreeg. Eergisteren/maandag zijn 8.000 dosissen geleverd aan ons land, waardoor de vaccinatie met Moderna vanaf volgende week kan starten.

Dat zal gebeuren in vier ziekenhuizen, bevestigt het kabinet van minister Vandenbroucke. Het gaat om één ziekenhuis in Vlaanderen, één in Wallonië, één in de Duitstalige gemeenschap en één in Brussel.

In Vlaanderen gaat het om het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA), zegt een woordvoerder. Meer details daarover volgen later.

In de hoofdstad gaat het om het ziekenhuis van Etterbeek-Elsene, bevestigt het ziekenhuisnetwerk Iris Zuid. Het ziekenhuis beschikt in eerste instantie over 800 dosissen, die naar het personeel zullen gaan die het nauwst in contact staat met mogelijke coronapatiënten.

Het zorgpersoneel in de ziekenhuizen komt in de vaccinatiestrategie als tweede grote groep aan bod, na de bewoners en personeelsleden in woonzorgcentra. Het coronavaccin is ook voor zorgpersoneel vrijwillig.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.