Recip-e: 4,5 miljoen voorschriften in juni

Eén van de twee Recip-e contracten is verlengd tot 30 april 2019 zodat het dan synchroon loopt met het andere contract. Dan komen er structurele aanpassingen. Tegen de zomer van 2019 moet een papierloos voorschrift mogelijk zijn ( = dematerialisatie). Hoe deze dematerialisatie praktisch uitgewerkt wordt, is nog niet beslist. De patiënt zou nog wel een papieren voorschrift (bewijs van elektronisch voorschrift) kunnen vragen.

In juni haalde Recip-e 4,5 miljoen voorschriften. Ter vergelijking: eind april 2018 werd al door ongeveer 15.000 artsen elektronisch voorgeschreven, wat gelijkstaat met 3,5 miljoen voorschriften/maand. Wordt het gebruik wettelijk verplicht, dan zal dat zeer snel toenemen.

Het laatste Verzekeringscomité voor het zomerreces zette ook het licht op groen voor het codenummer percutane interventionele trombectomie, belangrijk voor neurochirurgen, vaatchirurgen en interventioneel radiologen. Voor de oftalmologen is de terugbetaling van OCT rond.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.