Dokters van de Wereld krijgt 1.500 m2 groot gezondheidscentrum in Anderlecht

In de wijk Biestebroek in Anderlecht komt een 1.500 m2 groot gezondheidscentrum van Dokters van de Wereld. Dat maakte de hulporganisatie samen met stadsontwikkelaar citydev.brussels bekend. Het centrum behoort tot het project Grondels, het derde en laatste van City Gate I, een groot stadsvernieuwingsprogramma.

CityGate I speelt in op de behoefte aan woningen, economische activiteiten en voorzieningen in de Biestebroekwijk. Het moet de verbinding vormen tussen de Kuregemwijk, het Zuidstation en de toekomstige projecten langs het kanaal. Er wordt meer dan 100.000 m² ontwikkeld met woningen, voorzieningen en openbare ruimten. De werken voor de eerste twee fasen, Kuborn en Goederen, zijn al aan de gang. De laatste fase, Grondels, heeft nu ook een vergunning beet. 

In die derde fase zullen 35 geconventioneerde woningen en een gezondheidscentrum van 1.500 m2 gebouwd worden. Het gaat om een volkomen nieuw partnerschap tussen citydev.brussels en Dokters van de Wereld. Het gebouw krijgt een bijzondere hoefijzervorm die perfect aansluit op het toekomstige Grondelsplein. Met het centrum wil Dokters van de Wereld de gezondheidszorg in de Brusselse probleemwijken verbeteren, maar ook andere diensten aanbieden. Het gaat dan bijvoorbeeld om kinesitherapiesessies, een moeder-en-kindruimte en opleidingen rond gezonde voeding. 

"Dokters van de Wereld zag dat de wijk zich volop ontwikkelde en dat het aanbod aan gezondheidszorg zich daaraan moest aanpassen. We wilden die aanpassing samen met de bewoners van de wijk en de plaatselijke drijvende krachten uitdenken", aldus Pierre Verbeeren, algemeen directeur van Dokters van de Wereld.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.