Deze week overleg over Vlaams toelatingsexamen arts-tandarts

Op het kabinet van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) vindt deze week een overleg plaats over de toelatingsexamens voor artsen en tandartsen. Daar zal besproken worden of de examens die begin juli doorgaan in het licht van de coronacrisis uitgesteld moeten worden, werd woensdag vernomen bij Koen Verlaeckt, de secretaris-generaal van de Vlaamse Interuniversitaire Raad. "De beslissing is nog niet gevallen", zegt hij.

Het toelatingsexamen voor artsen moet normaal plaatsvinden op dinsdag 7 juli, en dat voor tandartsen een dag later. De proeven worden georganiseerd door het Agentschap voor Hoger Onderwijs, Volwassenenonderwijs, Kwalificaties & Studietoelagen (AHOVOKS), dat aan het overleg met minister Weyts zal deelnemen. Ook Jan Eggermont, de voorzitter van de Exame ncommissie, zal mee aan tafel zitten.

De regering van de Franse gemeenschap besliste dinsdag om de eerste proef van het Franstalige ingangsexamen voor artsen en tandartsen op 3 juli uit te stellen tot het najaar. Er zijn twee rondes voorzien, die nu zullen doorgaan op 28 augustus en op 14 oktober.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.