Twee coronapatiënten overleden na stroomuitval in ziekenhuis Maastricht

Twee coronapatiënten die werden behandeld in het ziekenhuis MUMC in Maastricht zijn overleden nadat hun zuurstoftoediening in de nacht van donderdag op vrijdag was stilgevallen als gevolg van een stroomstoring. Dat bevestigt een woordvoerder van het ziekenhuis na berichtgeving door De Telegraaf.

De stroomstoring vond donderdag vermoedelijk aan het einde van de avond plaats, maar werd niet meteen ontdekt. Zeker twee patiënten kregen als gevolg hiervan te maken met een storing in de zuurstoftoediening. Een 76-jarige Maastrichtenaar overleed diezelfde nacht nog. Een man van 67, eveneens uit Maastricht, overleed zaterdagmiddag.

De woordvoerder van het MUMC benadrukt dat nog moeten worden vastgesteld of de overlijdens direct verband houden met de stroomstoring. Dat wordt onderzocht door een externe onderzoekscommissie, die door het ziekenhuis is ingesteld.

Aan De Telegraaf verklaarde de woordvoerder dat er bij een stroomstoring normaal gesproken een alarm afgaat. De noodstroomvoorziening zou daarnaast maandelijks getest worden. Hij zegt dat voorop staat dat de overlijdens van de twee patiënten betreurd worden.

Nabestaanden van de slachtoffers overwegen juridische stappen te nemen, schrijft De Telegraaf.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.