Designer Charles Kaisin en museum Kanal lanceren "Origami for life"

De Belgische designer Charles Kaisin en het museum Kanal-Centre Pompidou slaan de handen in elkaar en steunen de financiering van COVID-19 units voor het Brusselse Erasmusziekenhuis met de actie "Origami for life". Ze nodigen iedereen uit om papieren vogels te plooien die dan tot een groot kunstwerk omgebouwd worden. Per ontvangen figuur wordt 5 euro geschonken aan de Erasmusstichting.

Het Erasmusziekenhuis lanceerde onlangs een oproep tot donaties die het moeten helpen mogelijk maken om bepaalde ziekenhuiseenheden om te bouwen tot broodnodige COVID-19-units. Charles Kaisin en museum Kanal geven hier nu gevolg aan met een speciale artistieke actie. Iedereen kan zijn steentje bijdragen door één of heel veel vogels te plooien. Hoe dat moet, staat uitgelegd in een in structievideo op de website www.origamiforlife.com.

De creaties kunnen nadien met de post opgestuurd worden naar het Atelier Charles Kaisin of gedropt worden in de voorziene collectebussen aan apotheken en supermarkten. Beetje bij beetje worden de vogels opgebouwd in Kanal-Centre Pompidou tot ze een groot huis vormen dat symbool staat voor de COVID-19-verzorgingsunit.

Per ontvangen vogel schenken de partners van de actie - Stichting Engie en talrijke private mecenassen - vijf euro aan de Erasmusstichting. De bouw van een COVID-19-unit met de bijbehorende noodzakelijke uitrusting bedraagt al snel 50.000 euro. Spontane donaties zijn ook nog steeds welkom. En de knutselaars die aan het vouwen slaan, wordt gevraagd om hun creaties via sociale media te delen met de hashtag #origamiforlife.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.