De Sutter bevestigt voornemen om Pandemiewet te activeren

Vicepremier Petra De Sutter (Groen) bevestigt dat de regering de Pandemiewet wil activeren. De toenemende cijfers vallen immers niet te negeren en op die manier kan de federale regering gedurende drie maanden maatregelen nemen, verklaarde ze in De Ochtend op Radio 1.

Om die wet te kunnen activeren, moet eerst de epidemiologische noodtoestand worden uitgeroepen. Dat klinkt onheilspellend, begrijpt De Sutter, maar is gewoon een juridisch-technisch verhaal. "De maatregelen die we invoeren, zijn niet streng." Maar als de regering wil dat maatregelen op 1 november ingaan, zal een en ander snel langs het parlement moeten passeren.

Het gaat zoals bekend over de uitbreiding van de mondmaskerplicht, de aanbeveling rond telewerk en de ruimere toepassing van het Covid Safe Ticket. Niemand denkt eraan opnieuw te snoeien in het aantal sociale contacten, benadrukt de groene politica.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.