Dagelijks aantal nieuwe ziekenhuisopnames blijft rond de 50 schommelen

Het dagelijkse aantal nieuwe ziekenhuisopnames wegens het coronavirus blijft rond de 50 schommelen. Van 13 tot 19 september werden elke dag 51,3 coronapatiënten opgenomen, een daling met 10 procent ten opzichte van de zeven dagen daarvoor. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van Sciensano.

Momenteel liggen er in de ziekenhuizen nog 678 mensen die besmet zijn met COVID-19 (-4 procent), van wie er 50 intensieve verzorging nodig hebben (-9 procent). De voorbije zeven dagen is het totale aantal ingenomen bedden daarmee afgenomen met 31, waarvan 5 minder ingenomen bedden op intensieve zorg.

Het reproductiegetal, dat berekend wordt op basis van het aantal vastgestelde gevallen, is opnieuw gedaald naar 0,91. Als de Rt-waarde lager is dan 1.

Nog volgens Sciensano hebben tussen 10 en 16 september dagelijks gemiddeld 1.847 mensen positief getest, dat is een stijging met 15 procent op weekbasis. De positiviteitsratio voor België daalt licht naar 19,6 procent.

In diezelfde periode bezweken elke dag gemiddeld 6,4 mensen aan de gevolgen van SARS-CoV2, een toename met 29 procent ten opzichte van de week daarvoor. Er zijn in totaal in ons land sinds de start van de coronapandemie 32.636 coronasterfgevallen gerapporteerd.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.