CureVac biedt Europarlementsleden inzage in contract vaccins

Het Duitse farmabedrijf CureVac stemt ermee in dat het Europees Parlement inzage krijgt in het contract dat het met de Europese Commissie heeft gesloten over de aankoop van vaccins. Dat meldt eurocommissaris voor Gezondheid Stella Kyriakides. Ze roept andere producenten op het voorbeeld te volgen.

"Transparantie en verantwoording zijn Europese kernwaarden. Ik werk samen met vaccinproducenten om ervoor te zorgen dat er zo veel mogelijk informatie publiek beschikbaar wordt gemaakt. Vanaf morgen zal het contract met CureVac beschikbaar worden voor Europarlementsleden", tweette Kyriakides. "Meer bedrijven zouden dit voorbeeld moeten volgen", voegde ze toe.

In het Europees Parlement weerklinkt al maanden een roep om meer transparantie rondom de aankoopcontracten die de Europese Commissie met zes vaccinproducenten heeft gesloten. Met CureVac bereikte de Commissie in november een deal voor de aankoop van 225 miljoen doses, met een optie op nog eens 180 miljoen doses.

Het coronavaccin van CureVac zit momenteel in de laatste fase van klinische testen. CureVac kondigde vorige week eens samenwerkingsverband met Bayer aan voor de verdere ontwikkeling van het vaccin, de productie en de commercialisering.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.