Coronavirus - Aantal nieuwe besmettingen nog steeds in stijgende lijn

Tussen 11 en 17 juli zijn er gemiddeld 1.345 nieuwe besmettingen per dag met het coronavirus vastgesteld. Het gaat om een stijging met 33 procent ten opzichte van de zeven voorgaande dagen. Dat blijkt woensdag uit de voorlopige cijfers op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

Daarbij is er sprake van een positiviteitsratio van 2,1 procent. Iets meer dan twee op de honderd testen draaien dus positief uit. Het reproductiecijfer komt uit op 1,24. Het getal is groter dan 1, wat betekent dat de epidemie aan kracht wint. Er is sinds de start van de pandemie al sprake van 1,1 miljoen besmettingen in België.

Ook de ziekenhuisopnames bevestigen nog steeds de opwaartse trend. Er is sprake van gemiddeld 26,1 nieuwe ziekenhuisopnames per dag. Het gaat om een stijging met 45 procent tegenover de week ervoor. In totaal zijn al zowat 75.800 mensen opgenomen. Momenteel liggen 266 coronapatienten in het ziekenhuis, onder wie 87 op intensieve zorg.

 In de periode van 11 tot 17 juli was er gemiddeld net geen overlijden per dag (0,9). Dat is 60 procent minder dan in de week ervoor. In totaal is er nu sprake van 25.200 overlijdens sinds de pandemie uitbrak.

Intussen heeft 82,5 procent van de volwassen bevolking één dosis van een vaccin gekregen en 67,6 procent is volledig gevaccineerd.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.