Coronavirus - Italiaanse premier wijst met vinger naar "niet helemaal gepast" beheer van ziekenhuis

De Italiaanse eerste minister Giuseppe Conte heeft met de vinger gewezen naar het "niet helemaal gepaste" beheer van een ziekenhuis om de snelle verspreiding van het coronavirus in het noorden van het Italië uit te leggen. "Het is duidelijk dat er een haard is en dat het van daar is dat het virus zich verspreid heeft", aldus Conte op tv-zender Rai Uno. "We weten nu dat er in een ziekenhuis de aanbevolen voorzorgsmaatregelen in dergelijke gevallen niet helemaal zijn toegepast, en dat heeft zeker bijgedragen aan de verspreiding."

De belangrijkste haard in het noorden van Italië is geïdentificeerd in Codogno, op 60 km ten zuiden van Milaan. Het is uit dat dorp van 15.000 mensen dat vorige week woensdag een 38-jarige man werd gehospitaliseerd. Hij wordt beschouwd als de eerste patiënt, die geleid heeft tot een groot aantal besmettingen in Lombardije. Volgens plaatselijke media besmette hij zijn zwangere vrouw, andere naasten, maar ook verschillende artsen die hem onderzochten en verplegers. Die laatsten zouden op hun beurt veel mensen besmet hebben.

Lombardije is het zwaarst getroffen, met 172 op 229 gevallen in heel Italië. In het land zijn al zeven mensen overleden aan het nieuwe coronavirus.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.