"Compromis Overlegcomité is teleurstellend" (Frank Vandenbroucke)

Frank Vandenbroucke (Vooruit) is ontgoocheld over het compromis dat bereikt werd in het Overlegcomité over de nieuwe coronamaatregelen. Dat zei hij na afloop. Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus bereikt stilaan een plateau, maar er is nog 1 motor die draait, namelijk de besmettingen bij kinderen, zei Vandenbroucke.

"Dat is een groep die niet gevaccineerd is en waart het vuur (van het virus, red.) nog brandt. Daarom was de uitdaging vandaag om snel genoeg te blussen waar het vuur nog brandt én ervoor zorgen dat de pijn van de zorgsector niet te lang duurt."

"Vanuit dat perspectief is het bereikte compromis teleurstellend", zei hij afgemeten. "Dit kon sterker, maar we gaan de maatregelen wel nauwkeurig en stipt uitvoeren."

Met de uitbreiding van de mondmaskerplicht naar alle kinderen vanaf zes jaar en de verplichte installatie van een CO2-meter in elke klas, met bijbehorende ventilatiemaatregelen, zijn er weliswaar stappen vooruit gezet. "We zijn nu zo ver, maar het had eerder moeten gebeuren", zei Vandenbroucke.

De minister wees ook op het belang van vaccinatie bij kinderen. Eind december verwacht ons land de eerste 336.000 dosissen van het Pfizer-vaccin dat geschikt is voor min-12-jarigen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.