Brusselse studenten uit zorg ontmoeten toekomstige werkgevers

Dat is wat laatstejaarsstudenten en volwassen studiekiezers uit de Brusselse Nederlandstalige zorgopleidingen te weten komen op Work4Me op 26 oktober. Daarnaast kunnen ze ook een workshop volgen over het starten als zelfstandige of deelnemen aan een speeddating.

De netwerkorganisatie Huis voor Gezondheid nodigt dit jaar niet alleen de studenten van de Brusselse hogescholen en universiteit uit op haar jobbeurs, maar ook volwassen studiekiezers zijn meer dan welkom.

“We willen Nederlandskundige studenten uit verschillende zorgopleidingen warm maken voor een boeiende carrière in Brussel. Een plek waar je al je competenties kan ontwikkelen in een superdiverse context”, zegt Annick Dermine, directeur van Huis voor Gezondheid. “We focussen dit jaar ook op zij-instromers, die vaak zelf meertalig zijn of ervaring hebben in het cultuursensitief werken.”

Ons uiteindelijke doel is laagdrempelige en toegankelijke zorg voor de Brusselaar. Dat is de reden dat we inzetten op het aanbod binnen de zorg: voldoende Nederlandskundige zorgprofessionals in Brussel. En net daarom is Work4Me zo belangrijk: we laten de laatstejaarsstudenten kennis maken met boeiende Brusselse werkgevers.

Programma:

Standenmarkt met diverse Brusselse werkgevers en organisaties
Workshop voor beginnende zelfstandigen in de zorg (18u tot 19u)
Speeddating voor studenten verpleegkunde


Praktisch:

Work4Me: donderdag 26 oktober 2022, van 16u tot 20u, Sint-Jan Berchmanscollege, Ursulinenstraat 4, 1000 Brussel

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.