Brusselse Irisziekenhuizen zitten aan 75 procent van capaciteit op intensieve zorg

In de Brusselse ziekenhuis van het Iris-netwerk, het Erasmusziekenhuis en het Delta-ziekenhuis van de groep Chirec wordt momenteel 75 procent van de capaciteit op de aan COVID-19-gewijde intensieve ingenomen. Het Universitair Ziekenhuis Brussel zit aan een derde van de totale capaciteit.

Laurette Onkelinx, voorzitster van de raad van bestuur van het Brusselse Brugmann ziekenhuis van de Iris-koepel, vertelde maandag aan de RTBF dat de 21 bedden op intensive care in het ziekenhuis bijna volzet zijn. Er worden er 18 ingenomen door coronapatiënten, van wie er 16 worden beademd. Ook in de Iris Ziekenhuizen Zuid zou het aantal bedden op intensieve zorgen bijna verzadigd zijn.

"Over alle Irisziekenhuizen heen, en met inbegrip van het Erasmusziekenhuis en het Delta-ziekenhuis van de groep Chirec, zitten we momenteel aan 75 procent van het absolute plafond. Er is dus nog ruimte", zegt Etienne Wery, afgevaardigd bestuurder van de Irisziekenhuizen. "Een week geleden zaten we aan een bezetting van 66 procent. Het evolueert dus gestaag. Op de andere diensten die gewijd zijn aan het opvangen van COVID-19-patiënten is 78 procent van het totaalaantal beschikbare bedden gevuld", vervolgt hij.

Een tekort aan personeel is er voorlopig niet in de Irisziekenhuizen. Afgelopen weekend kwamen er ook bijna 10.000 nieuwe maskers van het type FFP2 toe voor de Iris-ziekenhuizen. Die zullen nu getest worden of ze conform zijn.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.