Boosheid en woede

Boosheid en woede lopen als een rode draad doorheen deze uitzending van Medflix, zowel bij huisartsen als specialisten. In eerste instantie wegens een gebrek aan waardering. Dat blijkt uit de abrupte stopzetting van de vestigingspremie voor beginnende huisartsen, maar ook uit de weigering om coronasupplementen voor artsen toe te staan die hun beschermingsmateriaal willen vergoed zien.

Namens de huisartsen voert Anneleen Van Conkelberge het woord. Zij is goed geplaatst om de brutale stopzetting van de vestigingspremie aan te klagen als stagecoördinator voor haio's en medisch coördinator van triagepunt Lochristi. Ze schreef daarover overigens ook al een vlammende open brief naar Wouter Beke en Jan Jambon. En nu lucht ze dus haar hart op Medflix.

Erevoorzitter van de Bvas Marc Moens neemt dan weer het verbod op de korrel om coronasupplementen voor beschermingsmateriaal aan te rekenen. Artsen mogen dat niet, verpleegkundigen wel. Waar is de logica? "Een verbod op coronasupplementen staat gelijk met de verbreking van het akkoord artsen-ziekenfondsen", klinkt het vastberaden.

En verder:

  • De cijferdans: 60.000 operaties minder
  • Expert van de dag: hoofdarts van AZ Heilig Hart Mol Ivo Jacobs wordt CEO dankzij uitstekende aanpak Covid-19
  • Tweet van het moment: Nico De fauw over debat van In4Care "Wat met onze gezondheid(szorg) na COVID-19?"

Naar Medflix kunt u via deze link.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.