Bikini tegen corona

Een Russische verpleegster heeft een standje gekregen omdat ze bij het behandelen van coronapatiënten een bikini onder haar transparante beschermende kledij droeg, meldde het officiële dagblad Rossiyskaya Gazeta.

Het gaat om een niet nader genoemde verpleegster die werkt in een staatsziekenhuis in de regio Toela, net ten zuiden van Moskou, van wie in het geniep een foto is genomen. Daarop is duidelijk te zien dat zij een bikini droeg onder haar transparante beschermende kledij. Ze had trouwens ook een mondmasker, handschoenen en een beschermende bril aan.

Een en ander lokte veel reacties uit, in meerderheid goedkeurend zoals "goed gedaan! Hoofdzaak is dat de patiënten zich goed voelen".

De vrouw en haar collega's kregen niettemin een richtlijn met wat ze horen te dragen, en de verpleegster kreeg een vermaning.

Zij voerde aan dat het te warm was onder haar beschermende kleding en niet te hebben gedacht dat haar bikini daadwerkelijk zichtbaar was.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.