ZMP-triagecentrum Meetjesland/Eeklo sinds gisteren enkel nog na afspraak

Om de wachttijden te voorkomen tijdens de herfst- en winterperiode verhoogt het Meetjesland verder de drempel: alle patiënten met (vermoeden van) Covid-19 moeten een afspraak maken via de website. Ook voor een covid-19 test zonder klachten (terugkeer uit een rode zone, contact met een besmet persoon...) dient een afspraak gemaakt te worden.

-          Het is de bedoeling om patiënten mét Covid-19 klachten in eerste plaats de kans te geven om door de eigen huisarts gezien of gehoord te worden. Idealiter binnen de eigen praktijk en binnen de aanwezigheidsuren van uw eigen huisarts.

-          Als de huisarts niet meer diezelfde dag een consultatie kan aanbieden binnen de eigen praktijk, wordt gevraagd aan de huisarts om te beoordelen of de patiënt de volgende dag bij hem/haar terecht kan.

-          Als de vaste huisarts inschat dat de toestand een onderzoek dezelfde dag vereist, kan de patiënt een afspraak maken via de website.

Dit geldt voor alle inwoners van de (deel)gemeenten Eeklo, Maldegem, Aalter, Lievegem, Kaprijke, Sint-Laureins, Assenede, Evergem, Zelzate, Wachtebeke en Beernem.

Kan de patiënt zelf de afspraak niet maken?

o   De patiënt kan zeker terecht bij de vaste huisarts. De huisarts zal dan de afspraak maken.

o   Of … misschien kan een buur, (klein)kind, sociaal werker, etc. helpen?

-          Voor een covid-19 test zonder klachten kan iemand max. 48u in de toekomst een afspraak plannen, voor een consultatie i.k.v. covid-19 kan er max. 24u in de toekomst een afspraak gemaakt worden.

-          Het zorgmeldpunt Meetjesland – triagecentrum Eeklo is gelegen voor de gemeenschappelijke ingang huisartsenwachtpost / spoedgevallendienst AZ Alma (Ringlaan 15 – 9900 Eeklo).

Patiënten wordt gevraagd om hun e-ID mee te brengen of - in afwezigheid ervan - andere identificatiegegevens. Ook een medicatielijst kan nuttig zijn om voor te leggen tijdens de consultatie.

Patiënten voor de spoedgevallendienst AZ Alma of onze huisartsenwachtpost (zonder Covid-19 klachten) kunnen zicht spontaan aanmelden mits voorafgaand contact met 1733, aldus Tommy Sierens, wachtpostmanager HWP Meetjesland

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.