Zes jaar cel voor slagen aan een zorgverlener

De correctionele rechtbank van Namen heeft een verdachte veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf voor een overval met geweld waardoor een medisch assistente meer dan 4 maanden buiten strijd was. Een paar maanden later sloeg dezelfde verdachte twee politieagenten in elkaar. Onmiddellijke arrestatie werd uitgesproken door de rechtbank.

De eerste scène vond plaats op 16 oktober 2019. De verdachte verzocht om tussenkomst van een arts omdat hij zich niet goed voelde. Toen de medisch assistente bij hem thuis kwam, sloeg hij haar in het gezicht. De jonge vrouw stootte haar hoofd en verloor het bewustzijn. Hij stal haar voorschriftenboekje. Het leven van het slachtoffer was in gevaar, zij moest een hersendrainage ondergaan en lijdt nog steeds onder de fysieke en psychologische nawerkingen van deze scène.

Een paar maanden later rebelleerde de man tegen de politie tijdens een wegcontrole terwijl hij dronken was. Hij beledigde de agenten voordat hij de ene een kopstoot gaf en de andere schopte, terwijl hij bloed in diens gezicht spuwde.

De deskundigen die de persoonlijkheid van de verdachte onderzochten, stelden psychopathische trekken vast, een antisociale persoonlijkheid en een risico op recidive.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

 • Firmin DE BRANDT

  19 mei 2022

  van hulpverleners blijf je af !
  en dat moeten de rechters duidelijk maken !

 • Marc DE MEULEMEESTER

  19 mei 2022

  Die medische assistente is niet zo erg als die 2 flikken !
  Er zijn slechts 2 grote misdrijven in België waarvoor je meer gestraft wordt dan om een kind te verkrachten en te vermoorden , en dat zijn :
  1) 1 of meerdere flikken slaan
  2) geen alimentatie betalen
  Voor de rest mag je spuiten , snuiven , dealen en al doen wat je wil !