Website bundelt info over gezondheidsapps

Wie meer wil weten over het gebruik van apps in de zorg kan binnenkort terecht op de nieuwe website. Die website geeft gedetailleerde informatie over gevalideerde apps in ons land en over de voordelen ervan voor patiënten en zorgverleners. Dat zegt minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld).

"Apps en andere mobiele toepassingen kunnen een meerwaarde betekenen in de gezondheidszorg, maar voor patiënten en zorgverleners is het niet altijd eenvoudig om te bepalen in hoeverre ze nuttig en betrouwbaar zijn. Met ons validatiesysteem brengen we daar verandering in. Op deze website zullen burgers alle apps kunnen terugvinden die een 'stempel' kregen van de overheid", zegt minister De Block.

Producenten kunnen hun mobiele gezondheidstoepassingen (hard- en software) vanaf eind oktober 2018 aanmelden bij Mobile Health Belgium. Aan de hand van een validatiepiramide zal beoordeeld worden of de toepassingen voldoen aan de nodige voorwaarden op het vlak van kwaliteit, veiligheid en doeltreffendheid. 

Vandaag kunnen mensen al terecht op de website voor meer uitleg over het beleid rond mobile health in België. Ook de presentaties van de 24 pilootprojecten die vorig jaar liepen zijn er terug te vinden.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.