Vandenbroucke wil onderzoek naar 'vaccinprivileges' 

Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft een nieuw ­advies gevraagd aan de corona­-experts. Hij wil weten of er versoepelingen kunnen komen voor mensen die al gevaccineerd zijn. De aanleiding is een nieuw rapport van het Europees centrum voor ziektepreventie en -bestrijding, waarin wordt geopperd om mensen die gevaccineerd zijn met elkaar te laten afspreken binnenshuis, zonder een mondmasker te dragen.

Dat schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en het Belang van Limburg.

Vandenbroucke heeft aan het coronacommissariaat gevraagd om dat advies onder de loep te nemen. De Gems-experts zullen de komende dagen de verhouding tussen de vaccinatiecampagne, de teststrategie en ethische aspecten moeten bespreken.

'Dankzij de vaccinatie zul len er zeker versoepelingen ­mogelijk zijn, in combinatie met het testbeleid', zei microbioloog Herman Goossens gisteren aan VTM Nieuws. 'Maar op dit moment circuleert er nog te veel ­virus.'

Sowieso wordt het een lastige evenwichtsoefening om straks een bepaalde groep een versoepeling te gunnen. Een unicum zou het evenwel niet zijn: ook de woonzorgcentra mochten na de vaccinaties de teugels wat vieren.

> Lees ook: Minister Dalle ronduit tegen privileges

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    06 april 2021

    Wacht op de zegen van Dalle , den Bolsonaro van Brussel Halle !