Sociaal statuut ASO's - Franstalige assistenten bedreigd bij staking (Le Soir)

Arts-specialisten in opleiding hebben een "zwartboek" gestuurd naar de arbeidsauditoraat van Henegouwen met getuigenissen en bewijzen van pesterijen die ze ondergingen, meldt Le Soir.

Het dertien bladzijden tellende document bevat screenshots van e-mails die verwijzen naar de druk van sommige diensthoofden en stagemeesters op ASO's tijdens de op 20 mei georganiseerde staking.

Daarin ook getuigenissen van de toekomstige specialisten die bedreigd werden, niet schriftelijk, maar mondeling. Diverse ziekenhuizen zijn het doelwit: het CHU Brugmann, het CHU Tivoli, het CHU UCL Namen, het Grand Hôpital de Charleroi, en andere.

De arbeidsauditeur van Henegouwen, Charles-Eric Clesse, bevestigt dat hij het document ontving "maar nog niet de tijd had om het te lezen". Hij herhaalt dat hij bereid is de hoorzittingen met de kandidaat-specialisten en de ziekenhuisdirectie voort te zetten. En dat "gerechtelijke stappen zullen worden overwogen".

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.