Professor Marc Decramer leidt Raad Universitaire Ziekenhuizen België

De Raad van de Universitaire Ziekenhuizen België (RUZB) werkt met een wisselend voorzitterschap. Bij het begin van elk nieuw jaar wordt een nieuwe president benoemd. Zo gaf begin 2018 Julien Compère (ceo van de CHU Luik) de fakkel van het RUZB-voorzitterschap door aan Marc Decramer, ceo van het UZ Leuven.

Prof. Marc Decramer, longarts, werkt sinds 1984 in het UZ Leuven. Tussen 2006 en 2013 was hij diensthoofd pneumologie van het UZ. En sinds 1 augustus 2013 neemt hij de functie van algemeen directeur van het UZ Leuven waar.

Vorig jaar was dr. Decramer al vicevoorzitter van de RUZB. Die functie laat hij nu over aan de nieuwe vicevoorzitter,  professor Jean-Paul Van Vooren, directeur van het Erasmus Ziekenhuis Brussel.

Tot slot nog even meegeven dat het wisselend voorzitterschap ook telkens alterneert qua  taalrol.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Indien (als patiënt) geïnteresseerd bent in gevalideerde medische informatie, kan u terecht op onze gezondheidswebsite www.vivagezond.be.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.