PostNL bezorgt medicijnen aan huis

PostNL start met de bezorging van medicijnen en medische hulpmiddelen aan huis. Zo kunnen zorgverleners zich focussen op hun kerntaken, zo zegt het Nederlandse postbedrijf.

Het in Turnhout gevestigde PostNL Pharma & Care verzorgt aangepast medisch transport voor de gezondheids- en farmaceutische industrie. Nu wil het bedrijf in opdracht van ziekenhuizen of groothandelaars ook geneesmiddelen, vaccins en medische hulpmiddelen gaan leveren bij patiënten thuis. Het neemt bij de bezorging van bijvoorbeeld rollators, ziekenbedden, matrassen en andere gezondheidstoestellen dan ook de installatie op zich.

"De druk op de zorgsector is enorm", zegt Nicolas Vannieuwenhuyze, algemeen directeur van PostNL Pharma & Care. "Er is de vergrijzing van de bevolking waardoor meer mensen zorg nodig hebben, het dreigende tekort aan zorgpersoneel en de huidige coronacrisis. Als andere professionele partners bepaalde taken van de zorgsector overnemen, kunnen de beschikbare zorgverstrekkers zich volledig op hun zorgtaken concentreren."

Lees ook : Take Care: een nieuwe dienst voor het afleveren van geneesmiddelen aan huis

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.