NMR Waasland: 20.000 handtekeningen, druk op Vlaams parlement

Eind september 2016 vroeg AZ Nikolaas met 'De Nacht van de NMR' op ludieke wijze aandacht voor het tekort aan NMR-capaciteit in de regio Waasland. Tegelijkertijd werd er een petitie opgestart waarmee het ziekenhuis ondertussen naar eigen zeggen meer dan 20.000 handtekeningen verzamelde.

Eind april 2018 diende AZ Nikolaas zowel bij het federaal als het Vlaams parlement een verzoekschrift in tot het plannen en toekennen van een tweede NMR-toestel.

Op woensdag 6 juni wordt professor Herman Nys (voorzitter raad van bestuur) verwacht in de Commissie Welzijn, Volksgezondheid en Gezin van het Vlaams parlement. Hij wordt bijgestaan door dokter Naïm Jerjir (Medische & Moleculaire Beeldvorming AZ Nikolaas). De petitie zou al meer dan 20.000 handtekeningen bevatten, al loopt die bewering wel wat spaak met de teller op de website van AZ Nikolaas die zowat 15.000 handtekeningen meldt. Alleszins: u kunt de petitie hier steunen.

Wordt vervolgd...

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.