Mdeon weer erkend voor drie jaar

Mdeon gaat zijn 15e werkingsjaar in met goed nieuws: de erkenning wordt hernieuwd voor drie jaar. Het deontologisch platform Mdeon werd in 2006 opgericht door 12 verenigingen van gezondheidszorgbeoefenaars. 15 jaar later bestaat de associatie uit 28 verenigingen, heeft ze reeds 11 erkenningen gekregen en meer dan 78.000 visumaanvragen behandeld. 

Mdeon is erkend om, via zelfregulering, de voorafgaande visumprocedure te verzekeren zoals voorzien in artikel 10, §3, van de Geneesmiddelenwet. Het KB van 25 februari 2007 heeft Mdeon een eerste keer erkend, met terugwerkende kracht tot 1 januari 2007, datum van inwerkingtreding van de visumprocedure.

In het licht van een jaarlijks activiteitenverslag en een jaarlijks onafhankelijke externe audit, wordt de erkenning van Mdeon telkens door de Koning hernieuwd. De laatste hernieuwing gebeurde via het Koninklijk besluit d.d. 6 mei 2021 tot erkenning van een instelling zoals bedoeld in artikel 10, § 3, van de wet van 25 maart 1964 op geneesmiddelen (B.S. 19 mei 2021). De nieuwe erkenning loopt tot en met 31 mei 2024.

Het deontologisch platform Mdeon* werd in 2006 opgericht door 12 verenigingen van gezondheidszorgbeoefenaars. 15 jaar later bestaat de associatie uit 28 verenigingen, heeft ze reeds 11 erkenningen gekregen en meer dan 78.000 visumaanvragen behandeld. Dat is te danken aan de investering van verschillende personen samen die, gedurende 15 jaar lang maar ook nog vandaag, hun energie, waarden, tijd en goede wil ten dienste stellen van de ethiek.

* Mdeon is een deontologisch platform van 28 verenigingen van artsen, apothekers, dierenartsen, tandartsen, verpleegkundigen, kinesitherapeuten, ziekenhuistechnici, paramedici, groothandelaars-verdelers en van de industrie (AFITEB, APB, AUVB, AXXON, BACHI, BBOT, BeMedTech, BSGP, BVAS, BVZA, FBP, Formavet, IPSA, ASGB-Kartel, Medaxes, NVGV, OPHACO, pharma.be, SSPF, SVH, UCBA, UDB, UPV, VBS, VBT, VDV, VVT en VVZ). Dat platform streeft ernaar om een kwaliteitsvol kader tot stand te brengen m.b.t. de informatie en de promotie van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen. Het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) controleert het naleven van de visumplicht, zowel bij de ondernemingen als bij de beroepsbeoefenaars uit de gezondheidssector, die samen medeverantwoordelijk zijn voor sponsoring.

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.