Jo Vandeurzen voorzitter ziekenhuisnetwerk Oost-Vlaams-Brabant

Het ziekenhuisnetwerk Oost-Vlaams-Brabant dient een erkenningsaanvraag in bij Vlaamse overheid. Voorzitter van het netwerk wordt... voormalig Vlaams gezondheidsminister Jo Vandeurzen. Zijn opvolger en partijgenoot Wouter Beke zal over de erkenning oordelen.
De deadline voor de aanvragen ligt zoals bekend op 15 oktober. En uiterlijk op 1 januari 2020 moet elk ziekenhuis lid zijn van een erkend ziekenhuisnetwerk.  

Vanuit dat perspectief ondertekenden AZ Diest, RZ Heilig Hart Leuven, RZ Heilig Hart Tienen en UZ Leuven in mei 2017 een intentieverklaring om nauwer te gaan samenwerken. Eind 2018 stelden ze samen een langetermijnvisie op. De vier ziekenhuizen werkten sindsdien verder aan de structuur van het nieuwe netwerk. Nu dienen de ziekenhuizen uit Oost-Vlaams-Brabant hun erkenningsaanvraag in.

Ondertussen wordt er aan de gemeenschappelijke identiteit en herkenbaarheid verder vormgegeven. De ziekenhuizen willen met het netwerk dezelfde standaard van aantoonbaar kwaliteitsvolle zorg aanbieden en bewaken, zo dicht mogelijk bij de patiënt en met het oog op zorgcontinuïteit tussen de verschillende zorgpartners. Ze willen anderzijds ook de eigenheid van de partners verder accentueren.

Jo Vandeurzen zal dit netwerk leiden. Jo Vandeurzen: ‘De samenwerking tussen de ziekenhuizen in Oost-Vlaams Brabant heeft mooie opportuniteiten om kwaliteitsvolle zorg aan te bieden in de regio. Ik kijk ook uit naar de samenwerking met andere stakeholders in de eerste lijn, de geestelijke gezondheidszorg en de revalidatiesector.’

In principe zou er met deze aanvraag niets verkeerd mogen lopen op juridisch vlak, vermits de voormalige minister zelf mee aan de basis lag van de voorwaarden waaraan de netwerken moesten voldoen.

> Lees ook: Jo Vandeurzen ook voorzitter universiteit Hasselt

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.