Huisartsentekort: Zeeland biedt huisartsen gratis (zomer)huis aan

Het mooie en gezellige Zeeland worstelt ook al met een huisartsentekort. Onze buren lanceren daarom een charme-offensief want wie als huisarts in de zomer de leemte opvult en een handje toesteekt, kan gratis terecht in een vakantiehuis. Er zijn minder aangename ontspanningsoorden...

De Volkskrant pakt uit met het nieuws dat de provincie Zeeland huisartsen op deze originele manier wil verleiden. Tijdens de zomermaanden wordt de streek immers overspoeld door - vooral - Nederlandse en Duitse toeristen. En dat terwijl er doorgaans al een structureel huisartsentekort bestaat. Terwijl dan net de zeldzame plaatselijke huisartsen de vakantiekoffers pakken. 
Dus daarom deze stunt en met enig gevolg blijkbaar want de oproep werd beantwoord door een 50-tal kandidaten van wie er finaal negen aan de slag gingen, meldt de reportage in de Volkskrant. Overigens probeert men ook Belgische huisartsen te werven. Zeeland hoopt wel dat de tijdelijk ingeschakelde huisartsen permanent blijven. Ongeveer 30% van hen is 60 jaar of ouder.

Onlangs nog maakte MediSfeer recente Rizivcijfers bekend waaruit blijkt dat bij ons 18,7% van de huisartsen 65 jaar is of ouder. We hebben zelf dus zeker geen overschot aan huisartsen, en absoluut niet in de grensstreek met Nederland, getuigden recent nog enkele Kempense huisartsen. Tijd om in België wat vakantiehuizen te gaan inrichten op huisartsenmaat?

Lees ook: 18,7% van actieve huisartsen is 65-plus

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.