Hoe verbeter je wereldwijd de borstkankerzorg?

Het boek ‘Breast Cancer: Global Quality Care’ geeft het antwoord. Hoofdauteur is de Antwerpse dokter Didier Verhoeven (AZ Klina Brasschaat) en er staan bijdragen in van topexperts uit 25 landen. Op zaterdag 7 december wordt het boek voorgesteld tijdens een wetenschappelijk event en een academische zitting in Antwerpen.

De Antwerpse arts Didier Verhoeven wil de zorg voor patiënten met borstkanker wereldwijd optimaliseren, ook in landen waar de (financiële) middelen beperkt zijn. Maar hoe pak je dat aan? Op die vraag tracht het boek ‘Breast Cancer: Global Quality Care’ een antwoord te formuleren.

Didier Verhoeven, borstkankerspecialist bij AZ Klina in Brasschaat, kreeg als hoofdauteur hulp uit alle windstreken. Topexperts uit 25 landen, verspreid over vijf continenten, hadden inbreng. Het boek is de vrucht van een proces dat zo’n tien jaar geleden begon en wordt uitgegeven door het prestigieuze Oxford University Press uit Engeland.

Op zaterdag 7 december wordt het boek voorgesteld tijdens een wetenschappelijk event en een academische zitting in Antwerpen. Meer bijzonderheden volgen nog.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.