Enquête '10.000 stappen naar geïntegreerde eerstelijnszorg' loopt volop

'Momenteel hebben we 472 ingevulde surveys (waarvan 249 volledig ingevuld)'. Een nieuwe oproep mag zeker, waarvoor dank. De survey loopt zeker nog tot eind september, laat coördinator Nick Verhaeghe weten. De enquête surft verder op het 'gevoel van eenheid' dat ontstond in de gezamenlijke snelle aanpak van de coronacrisis door de eerste lijn.

"We hebben samen de zorg opgenomen in extreem moeilijke tijden. Deze tijden benadrukten het belang van een sterke Eerste Lijn en die willen we samen verder versterken!", luidt de intro om deel te nemen aan de enquête '10.000 stappen naar een geïntegreerde eerstelijnszorg'.

"Om de eerstelijnszorg de plaats te kunnen geven die ze verdient – centraal in ons zorgsysteem – is het belangrijk om zicht te krijgen op uw werkomstandigheden: bv. hoe werkt u samen met andere zorgverleners, hoe ondersteunt u patiënten/cliënten in hun doelen en zelfzorg. Om uw noden in kaart te brengen, hebben we als Academie voor de Eerste Lijn een enquête opgemaakt. De Corona-crisis zal ongetwijfeld een impact hebben gehad op uw werksituatie. Toch willen we u vragen om de enquête in te vullen met het oog op ‘normale’ werkomstandigheden (dus vóór Covid19)", argumenteert het onderzoeksteam van de Academie Voor De Eerste Lijn.

"Aan de hand van de resultaten van de enquête willen wij zicht krijgen op de mate waarin reeds aan ‘doelgerichte zorg’, ‘zelfmanagement ondersteuning’ en ‘interdisciplinaire samenwerking en integratie’ wordt gedaan en waar er nog bepaalde noden zijn vanuit uw oogpunt. Die noden willen we – samen met u – aanpakken."

De enquête is specifiek gericht naar eerstelijnsprofessionals. De initiatiefnemers mikken op een symbolische 10.000 ingevulde formulieren, maar daar zijn ze dus nog even van verwijderd.

U kunt de enquête hier invullen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.