Algemeen directeur Dokters van de Wereld zwaait af

Vanaf vrijdag 21 februari neemt Pierre Verbeeren afscheid als directeur-generaal van Dokters van de Wereld. De procedure om een opvolger te zoeken wordt komende weken gestart. Tot dan wordt het bestuur overgenomen door het managementcomité en de raad van bestuur.

"Vanaf 2009 zette Pierre Verbeeren zich onvermoeibaar in om Dokters van de Wereld België te laten uitgroeien tot wat ze nu is: een solide en geloofwaardige organisatie op vlak van gezondheid die kwetsbare en van zorg uitgesloten mensen opnieuw in contact brengt met het gezondheidssysteem", luidt het.

Dokters van de Wereld bestaat in België iets meer dan 20 jaar. Onder leiding van Verbeeren breidde de actieradius zich uit van 4 naar 20 internationale projecten en van 8.893 tot 18.277 consultaties in België. Bovendien is het jaarlijks budget gegroeid van 3,5 miljoen tot 24,5 miljoen euro, aldus de organisatie.

In tien jaar tijd groeide Dokters van de Wereld uit "van een groep vrienden tot een solide ngo en bron van expertise" met 80 werknemers in België, 700 vrijwilligers en 400 medewerkers in het buitenland, klinkt het nog.

Sinds zowat anderhalf jaar intussen is Ri De Ridder voorzitter van Dokters van de Wereld.

> Ri De Ridder voorzitter Dokters van de Wereld

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.