Belgen in quarantaine op Tenerife - Honderdentien Belgische reizigers van TUI zitten vast in hotel in Tenerife

Touroperator TUI heeft dinsdagavond laten weten dat alle klanten die de komende twee weken naar het hotel "H10 Costa Adeje Palace" op het Canarische eiland Tenerife hotel zouden afreizen, de mogelijkheid krijgen om van hotel en/of bestemming te veranderen. Ze worden hierover door TUI gecontacteerd. Voor het overige heeft TUI van de lokale Spaanse autoriteiten geen bijkomende verduidelijking gekregen over de situatie in het hotel dat onder quarantaine is geplaatst, noch over de toestand van de Italiaanse reiziger die door het coronavirus zou zijn besmet.

Eerder op de dag was duidelijk geworden dat honderdentien Belgische reizigers van touroperator TUI en zes Belgische reizigers die bij touroperator Corendon hebben geboekt in dit hotel, momenteel onder quarantaine zijn gepl aatst. Reden was dat een Italiaanse reiziger die in het hotel verbleef, het nieuwe coronavirus zou opgelopen hebben. Het duizendtal vakantiegangers die in het hotel verblijven, onder wie dus zeker 116 Belgen, mogen het hotel niet verlaten.

Volgens de Italiaanse krant La Vanguardia was de Italiaanse coronapatiënt, een arts, op vakantie op Tenerife met zijn echtgenote. De regering van de Canarische eilanden, een deelstaat van Spanje, activeerde het protocol voor het coronavirus, toen bleek dat de arts besmet was. La Vanguardia zegt dat er in het hotel een duizendtal gasten verbleven en dat ze allemaal in quarantaine zitten om verdere verspreiding van het virus te vermijden.

El Diario de Avisos, een krant op Tenerife, schrijft dat de Italiaanse arts en zijn vrouw al een week in het hotel verbleven. De arts, afkomstig uit de Italiaanse regio Lombardije, zou momenteel in afzondering zitten in een ziekenhuis en zijn situatie zou gunstig evolueren. Hij bezocht maandag een dokter omdat hij koorts had en zich slecht voelde.

Het hotel zelf laat op zijn website weten dat het tot 15 maart dicht is "om de veiligheid van klanten en personeel te vrijwaren". Het zegt dat allen die een reservering hebben voor die periode gecontacteerd worden en naar een andere H10 hotel op het eiland worden omgeboekt.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.