Bekende Belgen wijzen op noodzaak mondmasker om kankerpatiënten te beschermen

De Stichting tegen Kanker houdt deze week een campagne om de aandacht te vestigen op de kwetsbaarheid van kankerpatiënten tijdens de coronacrisis. Op sociale media wijzen onder meer Axelle Red, BJ Scott en Daan Hugaert op het gebruik van mondmaskers om kankerpatiënten te beschermen.

De campagne kadert in de solidariteitsactie die Stichting tegen Kanker afgelopen zomer lanceerde. Voor elk verkocht mondmasker van de Stichting, verdeelt de organisatie er een aan een kankerpatiënt.

Deze week brengen enkele bekende Belgen de campagne opnieuw onder de aandacht met de hashtag "beschermwiejeliefhebt". Want kankerpatiënten zijn extra gevoelig voor een besmetting met het coronavirus, zegt oncoloog en covoorzitter van de stichting Eric Van Cutsem. "Kankerbehandelingen verzwakken vaak het immuunsysteem. Mensen die in kankerbehandeling zijn of onlangs een behandeling hebben ondergaan, zijn dan ook bijzonder vatbaar voor infecties. Ze lopen meer risico op het ontwikkelen van complicaties als ze getroffen worden door COVID-19. Om hen te beschermen is het dragen van een mondmasker bij en door hen essentieel in deze tijden."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.