Beieren heeft over aankoop Spoetnik V-vaccin onderhandeld

De Duitse deelstaat Beieren heeft over een voorlopig contract onderhandeld voor de levering van 2,5 miljoen doses van het Spoetnik V-vaccin, onder voorbehoud van de goedkeuring van het Russische vaccin tegen COVID-19 door de Europese regulator. Dat heeft de minister-president van de deelstaat, Markus Söder, woensdag bekendgemaakt.

"De voorovereenkomst wordt vandaag ondertekend", zei Söder, die tot het kamp van bondskanselier Angela Merkel behoort. Hij preciseerde dat "als Spoetnik V in Europa goedgekeurd wordt, de deelstaat Beieren de komende maanden 2,5 miljoen "bijkomende doses van het vaccin" krijgt.

Volgens het Duitse weekblad Der Spiegel onderhandelde Beieren met een firma in Illertissen. "Als Spoetnik toegelaten wordt in Europa, dan zal Beieren via deze firma in juli bijkomende vaccins - ik denk 2,5 miljoen doses - krijgen om de vaccinatiecapaciteit in de vrijstaat te verhogen", zei de CDU-politicus in München.

Het Russische vaccin heeft nog geen goedkeuring van het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA) gekregen. De fabriek in Illertissen zou de entstof in opdracht van de ontwikkelaar van Spoetnik V produceren.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.