Ziekenhuisopnames blijven toenemen (+20%)

In de Belgische ziekenhuizen zijn momenteel 1.936 coronapatiënten opgenomen. Dat blijkt uit de laatste gegevens op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. De bezetting blijft toenemen: twee weken geleden waren ruim 300 bedden minder ingenomen.

Tussen 23 februari en 1 maart werden elke dag gemiddeld 149 mensen opgenomen in het ziekenhuis met COVID-19, wat een stijging met 20 procent betekent in vergelijking met de zevendaagse periode ervoor.

Ook het aantal besmettingen neemt toe: tussen 20 en 26 februari werden dagelijks gemiddeld 2.394 nieuwe besmettingen vastgesteld, 12 procent meer dan in de week voordien. In totaal zijn in ons land nu al 772.294 besmettingen bevestigd sinds het begin van de crisis.

Net zoals de voorbije dagen gaat het met het aantal overlijdens door corona wel nog de goede richting uit. Tussen 20 en 26 februari lieten dagelijks gemiddeld zo'n 23 coronapatiënten het leven, dat is een daling met 35,9 procent.

De teller komt in ons land inmiddels uit op 22.106 COVID-19-overlijdens. Meer dan de helft van hen waren ouder dan 85 jaar. In die leeftijdsgroep daalt het aantal nieuwe sterfgevallen nu wel sneller. Het is de groep met veruit de hoogste vaccinatiegraad op dit moment.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.