ASGB: "Afschaffing premie = blinde besparingswoede"

De reactie van het Algemeen Syndicaat van Geneeskundigen van België (ASGB) liegt er niet om als het gaat om de afschaffing van de vestigingspremie voor jonge huisartsen. Het heeft het over "blinde besparingswoede" van de Vlaamse regering en een "onverantwoord korte termijn" voor jonge huisartsen en huisartsen in opleiding.

in plaats van de vestigingspremieop een aangepaste slimme manier te gaan gebruiken, om zo te trachten het probleem van een huisartsentekort op sommige plaatsen het hoofd te bieden en een eind te maken aan patiëntenstops, schaft de Vlaamse regering in blinde besparingswoede de premie volledig af vanaf 1 juli 2020, zonder enige vorm van overgangsmaatregel.

Daarmee worden jonge huisartsen en haio’s voor een voldongen feit gesteld op een onverantwoord korte termijn.

"Zij weten in ieder geval waar ze aan toe zijn met de Vlaamse overheid!", aldus het ASGB.

Het ASGB dringt nu aan op snel overleg om concreet te weten op welke termijn de loonsubsies, een andere tegemoetkoming onder de Impulseo-maatregelen die wel gespaard blijft, kan worden aangewend voor ander personeel dan administratie en onthaal. "Alleen een vage belofte is zeker niet genoeg om een besparing van 6 procent te verzachten", aldus het ASGB.

> Lees ook: Ook Domus Medica verrast door snelheid afschaffing

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.