Arts sleept Belgische staat voor rechter om tests op luchthaven te verplichten

David Bouillon, arts uit Bergen, heeft een klacht ingediend bij de Brusselse kortgedingrechter tegen de Belgische staat en het Waalse Gewest om ze te verplichten snelle coronatests uit te voeren op luchthavens. Dat meldt zijn advocaat vandaag.

"Wij vragen dat alle passagiers die terugkeren uit een rode zone onmiddellijk getest worden op de luchthaven, alvorens de transitzone te verlaten", zo liet de advocaat van de arts, Benoît Lemal, weten.

David Bouillon en zijn medisch-sociale organisatie Lagardère voeren momenteel snelle coronatests uit in verschillende Belgische steden, vooral in het zuiden van het land: "Er zijn veel mensen die blij zijn met deze test, waarvan je het resultaat in enkele minuten kent".

"In februari hadden we deze tests nog niet, nu wel. Het is belangrijk om veel te testen om zo de besmettingsrisico's te beperken en een nieuwe lockdown te vermijden", zegt Bouillon.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.