Arne Quinze schenkt bloemenschilderij aan AZ Jan Palfijn Gent

"Kleur is wat we nodig hebben tijdens deze crisis", dacht Arne Quinze. HIj kreeg het idee voor zijn schilderij toen hij de witte lakens zag hangen langs de straten op weg naar zijn atelier. "Ik wil alle gezondheidswerkers bereiken die hun leven riskeren voor onze gezondheid in deze bizarre tijden."

Kunstenaar Arne Quinze schenkt een groot bloemenschilderij aan AZ Jan Palfijn Gent uit dank voor het werk dat zorgverleners tijdens de coronacrisis leveren. De kunstenaar voelde zich naar eigen zeggen nutteloos en wou zelf iets terugdoen. Zijn geschenk is een bijzonder kleurrijk schilderij van 4 op 7 meter.

Arne Quinze kreeg het idee voor zijn schilderij toen hij de witte lakens zag hangen langs de straten op weg naar zijn atelier: "Ik wil alle gezondheidswerkers bereiken die hun leven riskeren voor onze gezondheid in deze bizarre tijden. Ik heb verbazingwekkende solidariteitsacties van overal ter wereld gezien om dankbaarheid te tonen voor het moedige werk dat deze vrouwen en mannen leveren.'

"Ook het enorme aantal witte lakens die uit het raam hingen als teken van steun, heeft mij diep geraakt. Als kunstenaar zie ik een wit laken als een leeg canvas en een kans om schoonheid te creëren en te verkennen. Ik wil een positieve boodschap aan de wereld overbrengen door een uitbundige rijkdom aan kleur te brengen."

Arne Quinze werkte één week dag en nacht om het schilderij Wildflower Garden Painting tijdig klaar te krijgen. Quinze is ervan overtuigd dat we nu meer dan ooit kleur, hoop en positivisme nodig hebben. Het gigantische, kleurrijke schilderij wordt op donderdag 26 maart overhandigd aan het ziekenhuis en krijgt een centrale plaats in de inkomhal van het AZ Jan Palfijn Gent.

(Bron foto: website Arne Quinze)

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.