Alle medewerkers Westvlees getest: 20 extra positieve gevallen

Bij Westvlees in Staden zijn 20 extra mensen positief getest op het coronavirus. In totaal werden 817 werknemers getest en bleken er 94 mensen positief. De broeihaard concentreerde zich in de snij-afdeling. Geen enkele besmette medewerker werd opgenomen in het ziekenhuis. De verstrengde maatregelen binnen het bedrijf blijven wel van kracht.

In totaal werden bij Westvlees in de afgelopen twee weken 817 werknemers van het bedrijf getest. Dat gebeurde nadat er via contacttracing een hoog aantal besmettingen werd geteld in de snij-afdeling van het bedrijf.

Vorige week werden 260 personen getest van de afdeling 'snijzaal', die onmiddellijk gesloten werd. Daarvan testten 74 personen positief. Van alle andere werknemers, 557 personen, die deze week getest werden bleken er 20 personen positief. "Het Agentschap Zorg & Gezondheid Vlaanderen spreekt, met betrekking tot de resultaten van de tests van deze week, van een 'laag risico'", zegt burgemeester van Staden Francesco Vanderjeugd (Open Vld).

Mondmaskerplicht opgeheven

De in Staden ingevoerde mondmaskerplicht zal door de gunstige evolutie van de cijfers worden opgeheven vanaf maandag 17 augustus. "Omdat de resultaten van de tests binnen Westvlees geen grotere impact meer hebben op onze cijfers, en gezien de update van de cijfers in onze gemeente, wordt de mondmaskerplicht opgeheven. Wel is het nog steeds verplicht om een mondmasker op zak te hebben", aldus Vanderjeugd.

Binnen het bedrijf blijven de extra veiligheidsmaatregelen gelden. Zo mogen medewerkers met maximaal twee personen in de wagen naar het werk komen en werd er extra geïnvesteerd in luchtfilters. Ook de stewards blijven erop toezien dat alle maatregelen worden opgevolgd binnen het bedrijf.

Het bedrijf meldt nog dat alle besmette personen het goed stellen en dat er niemand is opgenomen in het ziekenhuis. Werknemers die hun quarantaine hebben uitgezeten en geen symptomen meer hebben mogen terug aan het werk. "We blijven inzetten op preventie en detectie van het virus en zullen onze expertise met betrekking tot de aanpak van het virus delen met klanten en sectorgenoten", klinkt het bij Westvlees.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.